top of page

ACTIVITEITEN

Er is veel te doen in de omgeving! Wij beschrijven een aantal activiteiten die ons aanspreken, maar er is natuurlijk meer te vinden.

5B8F4912.jpg

authentieke dorpen en stadjes

01

Naast Ripatransone (kijk op deze links: RSL en VisitRipatransone) zijn er binnen een half uur rijden diverse authentieke dorpen en steden . Daarnaast zijn er levendige kustplaatsen, zoals Grottammare en Cupra Marittima. San Benedetto del Tronto is leuk om te winkelen en er de grote markt te bezoeken. Ascoli Piceno en Fermo zijn prachtige steden, zeker de moeite waard. Lees het blog voor meer informatie!

feest Ripatransone.JPG

02

Feest in Ripatransone

In Ripatransone en omgeving is er regelmatig een dorpsfeest, met muziek, eettentjes en natuurlijk een drankje erbij. Je vindt er met name veel inwoners en mensen uit de directe omgeving. Er is een maandkalender waarop je alles kunt vinden, deze leggen we graag voor je klaar. 

Zee en Strand

03

Zoals eerder al genoemd, zijn strand en zee dichtbij. Er zijn leuke kleinschalige strandtenten, voor ieder wat wils. zandstrand of iets verderop kiezelstranden. Kleine en grote badplaatsen of met je handdoek op het vrije strand; het kan allemaal. Er is een surf- en zeilschool vlakbij, je kunt ook een waterfiets huren. Onze favoriete strandtenten zijn: Chalet Gabry, Koko Beach, Sealife  en

 Il Grecale.  Als je geen zand tussen je tenen wil, ga dan naar chaletpuntarena op 20 minuten rijden van Casa Torre. Lees het blog dat ik schreef voor Ciao Tutti voor meer tips over strandtenten!

strand chalet Gabry.JPG

Wijnhuizen

04

Op vijf minuten rijden of zelfs op loopafstand vind je mooie wijnhuizen. Je kunt er wijn proeven en kopen. Wij komen graag bij La Vite Maritata, Numa of Le caniette. Naast deze wijnhuizen zijn er natuurlijk nog veel meer mooie wijnhuizen te ontdekken.

NUMA wijnvaten.JPG
Monte Sibillini

Monte Sibillini

05

Als je landinwaarts rijdt, kom je bij nationaal park Monte Sibillini. Hier kun je mooie wandelingen in de bergen maken, maar ook ander natuurschoon bewonderen, zoals de Gole dell infernaccio. Het is hier in de zomer vaak wat koeler dan aan zee.

fietsen tussen de wijnvelden.jpg

06

Fietsen  

Je fietsroute start meteen vanuit Casa Torre. We geven je graag advies! Zowel voor wielrenners als voor mountainbikers of gravelfietsers. Een nadeel.... ons huis ligt behoorlijk hoog, dus je moet altijd bergop.

Langs de kust kun je ook heerlijk fietsen, fietsen zijn o.a. te huur bij Carlitos bike. 

In het blog dat ik voor Ciao Tutti schreef vind je veel informatie over fietsen in de Zuidelijke Marche!

Of ;lees het blog over fietsroutes op deze site!

bottom of page