top of page
  • Foto van schrijverLilian Keijbets

5 opties voor een vliegvakantie naar de zuidelijke Marche

Bijgewerkt op: 8 mei


ryanair vliegen naar Le Marche
vliegen naar le marche

Met de auto vanuit Nederland, België of vanuit een ander land naar Le Marche is goed te doen. Als je in ieder geval langer dan een week wil verblijven. Wil je voor een kortere periode naar de zuidelijke Marche komen dan is vliegen een mooie optie!

Wij hebben het geluk dat we een uur rijden van luchthavens zitten.


Vliegen naar Ancona:

Ancona le marche

- De eerste optie is vliegveld Ancona, dit is ook de snelste daarna naar ons huis toe via een tolweg.

Ancona is de hoofdstad van Le Marche, daarnaast zeker een mooie stad om te bezoeken. Niet direct de meest populaire plek bij toeristen, maar kijk eens op het blog van Ciao tutti over Ancona met 10 mooie tips: Ciao tutti .

Je kunt met Ryanair vanuit Dusseldorf Weeze (Duitsland) of Brussels Charleroi (Belgie) vliegen naar Ancona. Zeker in het voor en naseizoen zijn de prijzen van vluchten naar Ancona zeer voordelig. In het hoogseizoen vlieg je naar Ancona op een doordeweekse dag vaak veel voordeliger dan in het weekend. Ik boek vaak niet direct, maar ik let een beetje op wat de prijzen doen, dat kan best voordelig zijn voor je vlucht naar Le Marche.


pescara le marche

Vliegen naar Pescara (Abruzze)

- optie twee is om te vliegen naar Pescara. Pescara ligt net onder de Zuidelijke Marche in de provincie Abruzzen. Ook Pescara is een zeer klein vliegveld, vergelijkbaar met Ancona. Naar Casa Torre is het een uur en tien minuten rijden. Het voordeel van kleine vliegvelden zoals Pescara en Ancona is dat je hier niet heel ruim van te voren aanwezig hoeft te zijn. Met handbagage is een uur voldoende. Ook naar Pescara vlieg je met Ryanair vanuit Dusseldorf Weeze (Duitsland) of Brussels Charleroi (Belgie).bologna vliegen naar le marche

Vliegen naar Bologna:

- optie drie is vliegen naar Bologna. De stad Bologna, zeer de moeite waard voor een bezoek en dan spreek ik uit ervaring! Een prachtige universiteitsstad, zeker de moeite waard om enkele dagen te verblijven. Vanuit Bologna is het 3 uur rijden naar onze plek in de zuidelijke Marche, ook hier weer voornamelijk over de snelweg. En langs de kust.

Ook naar Bologna vlieg je met Ryanair. Dit keer ook vanuit Nederland, namelijk vanaf vliegveld Eindhoven. Of vanaf Keulen (Duitsland) of Brussels Charleroi (Belgie)..


Vliegen naar Perugia:

- Optie vier is een vlucht vanuit Rotterdam naar Perugia (Umbrie) met Transavia

Vanuit de luchthaven is het een kleine 2 uur rijden naar Casa Torre in Ripatransone. Of Ryanair vliegt nu vanuit Brussel Charleroi naar Perugia.

Als je je vakantie bij ons combineert met een verblijf in Umbrie is dit zeker een aanrader, maar ook als je in de buurt van Rotterdam woont is dit een fijn alternatief! Perugia is ook zeker de moeite waard!


5 tips om te vliegen naar le marche

Vliegen naar Rome:

- De laatste optie is vliegen naar Rome. Met Ryanair kun je vanuit Rome Ciampino vliegen.

Deze luchthaven van Rome licht gunstiger t.o.v. ons huis dan de luchthaven Fiumicino, dat is langer rijden.

ryanair vliegen naar le marche

Je kunt met Ryanair vliegen naar Rome Ciampino vanuit Brussels Charleroi (Belgie). Rome Fiumicino heeft meer mogelijkheden ook vanuit Nederland maar is zoals eerder vermeld langer rijden naar Casa Torre.

En wat kan ik over Rome vertellen, teveel.... dus dit is zeker de moeite van het combineren waard!


En als je kiest om te vliegen naar Ancona, Pescara, Bologna, Perugia of Rome heb je een huurauto nodig!

Helaas is een auto huren in het hoogseizoen niet goedkoop. In het voor en naseizoen daarentegen zijn de prijzen erg goed te doen. Wij huren meestal een auto via Sicilybycar of Easyterra. Deze maatschappij is zeker niet duur en de kwaliteit van de auto's is goed!

Het kan handig of nodig zijn om van de ene luchthaven heen en een andere luchthaven terug te vliegen. Let op dit kost een kleine €100,- extra bovenop de huurprijs. Maar het kan toch de moeite waard zijn.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page