top of page
  • Foto van schrijverLilian Keijbets

Een vakantiehuis in Italie met zwembad

Bijgewerkt op: 18 jan.

In april 2023 zijn wij de trotse eigenaren geworden van Casa Torre in Ripatransone. Een prachtige plek! een Vakantiehuis in Italie met een zwembad, wie droomt daar nu niet van..... We gaan al 11 jaar op vakantie op deze unieke plek! 2 jaar geleden hebben we een aantal huizen bezocht in de regio omdat we in de toekomst niet alleen in het hoogseizoen naar Le Marche of in het Nederlands de Marken willen gaan.

We willen ook buiten het seizoen hier regelmatig verblijven. Twee van onze drie dochters wonen nu nog thuis, en we werken in Nederland. Op termijn willen we dit op een andere manier inrichten.


spelletjes in de tuin van casa torre

Een vakantiehuis met zwembad, het Italiaanse leven, dichtbij zee en op loopafstand van een levendig stadje bevalt ons erg goed. Nog even terug naar de zoektocht, dat viel niet mee.

De meeste panden waren af en niet onze smaak of er moest nog van een ruïne iets worden opgebouwd en dat is niet helemaal wat we zochten. Niet alle vakantiehuizen hebben een zwembad en dat was voor ons toch wel een must.


We kwamen in gesprek met de eigenaar en architect van Casa Torre en Casa Panoramica en na goede gesprekken waren we eruit. De oud eigenaar blijft eigenaar van Casa Panoramica en wij kochten Casa Torre samen met mijn broer en zijn gezin.
wandelen naar Ripatransone vanuit casa torre

In april zijn we gestart met het meer naar onze stijl maken van de 3 appartementen in Casa Torre. De design meubels zijn prachtig, de badkamers en keukens zijn ook mooi design. En het zwembad met zeezicht van ons vakantiehuis is al helemaal perfect! Dus veel blijft zoals het was. De bouwstijl is al helemaal ons ding en de tuin (ook in de zomer groen door ons sproeisysteem) is prachtig. Vanuit het zwembad heb je zeezicht en ook vanaf je terras trouwens!

De koloniale stijl, denk aan donker gelakte eettafels en kastjes, de grote koloniale kasten op de slaapkamers ed schuren we zodat het geheel vriendelijker en lichter oogt.

We vinden het erg leuk om de huizen meer naar onze stijl in te richten! denk aan mooie vazen, (kunst)planten, afbeeldingen aan de muren. Met details kun je veel doen als de basis in orde is!


casa vista mare met natuurlijk zeezicht op de Adriatische kust

Verder gaan we in januari 2 verbouwingen doorvoeren. In de garage gaan we een opslag maken en het gedeelte voor de gasten gaan we mooier maken. Daarnaast wordt de keuken van appartement Volte a Crociera vergroot. Tenminste de ingang naar de keuken wordt ruim 2 keer zo groot waardoor de keuken meer licht en meer 'lucht' krijgt.

En je hier makkelijker met meerdere mensen tegelijk kunt koken. we hebben nog meer plannen, maar niet alles tegelijk, stap voor stap wordt deze droom steeds meer werkelijkheid.We hopen nog lang te genieten van ons tweede thuis!


Als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen, volg ons dan graag op instagram

Italiaanse keuken is overal heerlijk en betaalbare restaurants

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page