top of page
  • Foto van schrijverLilian Keijbets

Wijnhuizen in Le Marche, La Cantina


Op loopafstand van Casa Torre in Ripatransone vind je Le Caniette, een van de vele mooie wijnhuizen in Le Marche.

De wijnen van Le Caniette zijn erg lekker, zowel de witte als de rode wijnen. Ik ben zelf geen grote wijnkenner, maar ik vind een wijntje, zeker op vakantie heerlijkLe Caniette Ripatransone

.


Le Caniette heeft een aantal prijzen gewonnen, zie een van de foto’s. Je kunt er langsgaan om wijn te proeven en natuurlijk ook leuk om te kopen of mee naar huis te nemen. De eigenaar is erg aardig en helpt je graag!


Le Caniette een van de betere wijnhuizen in Le Marche

De wijnen van Le Caniette staan ook op de kaart bij een aantal van onze favoriete restaurants en strandtenten. Dus ook als je geen bezoek brengt aan het wijnhuis kun je ervan genieten!
Wijn drinken in Le Marche, La Cantina

Op onze site staan meer tips over wijnhuizen vlakbij Casa Torre waar we graag onze wijn kopen en proeven!


De regio Le Marche, gelegen in het midden van Italië aan de oostelijke kust, staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke wijnen. De regio is onderverdeeld in verschillende sub regio's, en de zuidelijke Marche is een gebied met een bloeiende wijnproductie.

Enkele bekende wijnhuizen in de zuidelijke Marche zijn onder andere:

  1. Umani Ronchi: Dit is een gerenommeerd wijnhuis in de Marche-regio, bekend om zijn Verdicchio-wijnen en Rosso Conero-wijnen.

  2. Velenosi Vini: Dit wijnhuis produceert een scala aan wijnen, waaronder Verdicchio, Pecorino en rode wijnen zoals Rosso Piceno.

  3. Le Caniette: Gespecialiseerd in biologische wijnproductie, staat Le Caniette bekend om zijn Pecorino-wijnen en andere lokale variëteiten.

  4. Ciu Ciu: Dit familiebedrijf produceert biologische wijnen, waaronder Rosso Piceno en Falerio.

  5. Cocci Grifoni: Bekend om zijn rode wijnen, waaronder de Montepulciano-druif, produceert Cocci Grifoni ook Verdicchio en Pecorino-wijnen.


Wijn proeven in het zuiden van Le Marche

Het is altijd een goed idee om de websites van deze wijnhuizen te raadplegen of contact met hen op te nemen voor de meest actuele informatie over hun wijnselectie, proeverijen en bezoekmogelijkheden. Bovendien organiseert de regio le Marche regelmatig wijnfestivals en evenementen waar je lokale wijnen kunt proeven en ontdekken.


In de zuidelijke Marche worden verschillende druivensoorten verbouwd, waaronder zowel inheemse Italiaanse variëteiten als internationaal bekende druiven. Enkele van de belangrijkste druiven die in de zuidelijke Marche worden geteeld, zijn:

  1. Verdicchio: Dit is waarschijnlijk de meest bekende druivensoort uit de regio Le Marche en komt veel voor in de zuidelijke Marche. Verdicchio wordt vaak gebruikt om witte wijnen van hoge kwaliteit te produceren, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica.

  2. Pecorino: Een inheemse druivensoort die steeds populairder wordt, vooral voor de productie van witte wijnen. Pecorino wijnen uit de zuidelijke Marche hebben vaak een uitgesproken karakter met frisse zuren en bloemige tonen.

  3. Montepulciano: Dit is een rode druivensoort die wijdverspreid is in heel Italië. In de zuidelijke Marche wordt Montepulciano gebruikt om rode wijnen te produceren, zoals Rosso Conero en Rosso Piceno.

  4. Sangiovese: Hoewel oorspronkelijk meer geassocieerd met Toscane, wordt Sangiovese ook in sommige gebieden van de zuidelijke Marche geteeld en gebruikt voor rode wijnproductie.


wijnsoorten en druiven van Le Caniette

Deze druivensoorten gedijen goed in het klimaat en de bodemgesteldheid van de zuidelijke Marche, waardoor wijnmakers de mogelijkheid hebben om karakteristieke en kwalitatieve wijnen te produceren. Het is interessant om de verschillende wijnen van deze druiven te proeven en te ontdekken hoe ze de unieke smaak van de regio weerspiegelen.


Het is echt leuk om bij een wijnhuis, cantina langs te gaan en een wijntje te proeven, hieronder zie je de Cantina van Le Caniette.


La Cantina van Le Caniette Ripatransone
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page