top of page

Welkom bij vakantiehuizen Le Marche!

Wat leuk dat je, in je zoektocht naar een fijne vakantiebestemming in Le Marche, op de site van Casa Torre terecht bent gekomen.

We geven je hier graag een indruk van deze unieke plek, een vakantiehuis in Italie met zwembad, in Le Marche, dichtbij zee, waar je volop van de rust kunt genieten én op loopafstand bent van het levendige dorp Ripatransone.

Ons landgoed bestaat uit een wijngaard, olijf-en fruitbomen en een mooi aangelegde vlakke tuin. Een zwembad met zeezicht mag natuurlijk niet ontbreken. En ook vanaf je terras heb je prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Op het terrein liggen twee gebouwen:

Casa Torre

Een stijlvol en met behoud van authenticiteit gerestaureerd 18e eeuws gebouw. Hierin verhuren we drie vakantieappartementen:
Casa Vigna, Casa Vista Mare en Casa Volte a Crociera.

 

 

Casa Panoramica

Een vrijstaand vakantiehuis voor maximaal 11 personen.

 

 

casa panoramica

Casa Torre

vakantiehuizenlemarche

Casa Vigna

Casa Volte a crociera

Casa Vista Mare

Casa Panoramica

Verliefd op deze plek...

...dat werden we inmiddels alweer heel wat jaren geleden. Omdat je hier op loopafstand in het stadje Ripatransone een cappuccino drinkt tussen de locals, gewoon aan de bar. Je weinig tot geen toeristen tegenkomt in de plaatselijke winkels of de pizzeria. Je 's avonds deelneemt aan de dorpsfeesten, alsof je er woont. Je op deze feesten luistert naar de muziek, onder het genot van een hapje en drankje. (H)eerlijk eten en mooie wijnen van diverse wijnhuizen uit de buurt, die ook zeker een bezoekje waard zijn. 
Op ons terrein ontmoet je andere (Nederlandse) gezinnen; onze kinderen hebben hier leuke vrienden en vriendinnen ontmoet. Als je zin hebt in een praatje, dan kan dat, niets hoeft. Geen georganiseerde avonden op ons terrein, maar ruimte voor een spontaan 'samen' moment als dat ontstaat. 
Veel privacy, tijd met je geliefden en momenten bij het zwembad, waar ook andere gezinnen kunnen zijn.

Zeezicht vanaf je terras en je rijdt binnen 10 minuten naar de Adriatische zee.

Aan de Adriatische kust in Le Marche vind je hippe strandtenten, maar ook minder ontdekte en rustigere plekken. Het eten is er heerlijk, de mensen zijn vriendelijk en je ligt op het strand tussen de Italiaanse gezinnen. 

Heb je zin in een dagje dorpjes of stad of wil je liever de bergen in dan kan dat binnen een half uur rijden.

Niet zo gek dus dat deze plek voor ons een tweede thuis is geworden. Lees mijn blog voor meer informatie!

zwembad casa torre met zeezicht
zwembad tussen de olijfbomen

La Piscina

01

Vakantiehuis Italie met zwembad

De drie vakantie appartementen in het gebouw Casa Torre en het vrijstaande huis Casa Panoramica delen het zwembad. Ons vakantiehuis in Italie met zwembad biedt zeezicht, zowel vanuit je appartement als bij het zwembad zie je de zee. Er zijn ligstoelen, parasols en een overdekt terras. Er zijn momenten dat het gezellig druk is, maar ook veel momenten waarop je heerlijk privé bij het zwembad een boek leest.

Il Mare

02

Vakantiehuis Italie dichtbij zee

Vanaf het vakantiehuis is het zeezicht overweldigend. Je rijdt binnen een kwartier naar badplaatsen aan de Adriatische kust, zoals Cupra Marittima en Grottammare. Leuke hippe strandtenten, veel locals, zandstranden en rustige zee. Als je liever niet met je voeten in het zand zit, rij je binnen twintig minuten naar een kiezelstrand. 

adriatische zee in cupra Marittima
Chalet Gabry Cupra marittima
Ripatransone ligt op loopafstand van Casa Torre
Ripatransone heeft een authentiek centrum, visit Ripatransone

Il Paese Ripatransone

03

Vakantiehuis italie dichtbij een dorp

Op loopafstand (wel bergop) van onze vakantiehuizen vind je het levendige burchtstadje Ripatransone. In het centrum van Ripatransone zijn musea, restaurants, een pizzeria en diverse barretjes. Je drinkt er koffie, een aperativo of je eet er een heerlijk Italiaans ijs. Verder kun je in Ripatransone je boodschappen doen bij de lokale bakker, slager, de supermarkt en de pastawinkel. Er is op zaterdag een kleine markt in Ripatransone.

bottom of page