top of page
  • Foto van schrijverLilian Keijbets

Vakantie aan de Kust van Le Marche

Bijgewerkt op: 18 jan.

Wakker worden en de zon zien opkomen uit de Adriatische Zee. Dat is mogelijk vanuit onze appartementen in Casa Torre. Een unieke ervaring de zee zien vanuit je slaapkamer of je keukenraam of vanaf je terras. Ook vanuit ons zwembad heb je zeezicht.

vanuit onze vakantiehuizen in Le Marche Italië heb je zeezicht
zeezicht vanuit Casa Torre


Le Marche aan de kust

Vanuit het historische gedeelte van Grottamare heb je prachtig zeezicht

Le Marche, een mooie regio in het midden van Italië, is misschien niet de eerste bestemming die bij je opkomt als je denkt aan een strandvakantie in Italië.

Provincies als Toscane en Puglia zijn bekender.

Maar dat maakt het juist zo bijzonder. Hier vind je nog plekken waar je op het strand of in een restaurant tussen de Italianen zit en niet te midden van toeristen....

De rust van een ongerepte kustlijn en de charme van historische stadjes die de kust sieren.


De Adriatische zee dichtbij


De kust van Le Marche biedt schone stranden en ongerepte natuur. In tegenstelling tot sommige van de meer drukke toeristische bestemmingen in Italië, heeft Le Marche zijn natuurlijke schoonheid weten te behouden. Je kunt lange wandelingen maken langs de kustlijn en genieten van de omgeving zonder de gebruikelijke verstoring door toerisme.

De strandbedden die je kunt huren zijn ook niet heel massaal, vanuit je ligbed ben je altijd dichtbij zee. In augustus is het aan te raden een strand bed met parasol vooraf te reserveren. Of je legt je handdoek natuurlijk op een vrij stuk strand.



Puntarena le marche dichtbij zee


aan de adriatische zee zie je overal strandwachten. Dat biedt een veilige speelplek voor kinderen aan zee.

Veilig in zee voor kinderen


Langs de hele kustlijn in Le Marche zie je de zogenaamde schokbrekers. Stenen die de golven breken. Soms jammer dat er geen hele hoge golven zijn. Maar met jonge kinderen is dit een veilig gevoel. Je kunt ze gerust laten spelen in zee. Verder is er binnen afzienbare afstand altijd een strandwacht (Salvataggio). Deze vaak jonge mensen houden een oogje in het zeil.







kustplaatsen als Grottamare en Cupra Marittima


Langs de kust van Le Marche vind je diverse charmante kustplaatsen en dorpen die een bezoek waard zijn. Meestal is het oudere historische gedeelte van de badplaatsen iets hoger gelegen en zeker mooi om doorheen te wandelen. Voorbeelden hiervan zijn Grottamare en Cupra Marittima. Hier kun je door smalle straatjes slenteren. Aan de kust geniet je van heerlijke visgerechten in lokale restaurants. een aantal tips zijn Koko Beach , Chalet Gabry , Punarena en Il grecale .


In grottamare zijn diverse plekken waar je heerlijk visgerechten kunt eten

Eten aan de kust van Italië

Een ander hoogtepunt van een vakantie aan de kust van Le Marche is de kans om te genieten van de uitstekende Italiaanse keuken. Verse vis en zeevruchten zijn er hier in overvloed. Bijvoorbeeld de vele pasta's met vis of een schaal met gefrituurde visjes.

Er zijn vele restaurants en trattoria’s langs de kust. Maar ook iets meer landinwaarts vind je authentieke plekjes waar de prijzen normaal zijn gebleven. Aan de kust betaal je net iets meer, maar in vergelijking met Nederland zijn de prijzen nog steeds erg aantrekkelijk.

Zeker als je er huiswijn bij drinkt, en deze smaakt goed op een terras in de zon.


Casa Torre, vakantiehuis met zeezicht

Casa Torre biedt niet alleen een vakantie dichtbij zee; het is een reis naar het hart van Italië. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur, de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. En heerlijk eten en drinken in een van de vele restaurants, trattoria en barretjes.



Casa Torre is per vliegtuig vanaf de vliegvelden Pescara, Ancona, Perugia, Rome of Bologna bereikbaar. bezoek mijn blog voor meer informatie mbt vliegen. Treinstations zijn er in Cupra Marittima, Grottamare en San Benedetto del Tronto CasaTorre is per auto goed bereikbaar en ligt 20 minuten rijden van de afrit van de Autostrada in Pedaso of Grottamare.

De stranden liggen op 10 minuten rijden van Casa Torre en het is op loopafstand van het levendige stadje Ripatransone, waar het hele jaar van alles te doen is en waar alle voorzieningen zijn.

Je kunt kiezen tussen een luie dag op het strand, een avontuurlijke watersportactiviteit, het verkennen van historische stadjes of gewoon ontspannen met een goed boek en een glas lokale wijn. Een vakantie aan de kust van Le Marche belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Bekijk onze site voor de mogelijkheden!


verse vis eten aan de Adriatische kust in le marche

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page